به گزارش پایگاه خبری سربیل، آئین رونمایی از مرحله دوم طرح اتصال شبکه شتاب ایران به سامانه پرداخت میر روسیه، امروز سهشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ در محل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تا دقایقی دیگر برگزار خواهد شد. قبل از شروع این مراسم، نوشآفرین مومنواقفی، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی، در جمع خبرنگاران با اشاره به روند اجرایی این پروژه، اظهار کرد: مرحله نخست این طرح در آبانماه ۱۴۰۳ به بهرهبرداری رسید. در این مرحله، امکان استفاده از کارتهای بانکی ایران، که روی گوشیهای همراه و از طریق فناوری توکنایزیشن تعریف شدهاند، در خودپردازهای کشور روسیه فراهم شد؛ به طوری که مسافران ایرانی میتوانند از دستگاههای ATM در خاک روسیه اسکناس دریافت کنند.
وی با تشریح ویژگیهای مرحله دوم پروژه افزود: فاز جدید که امروز رونمایی شد، امکان خرید از پایانههای فروشگاهی در داخل ایران را برای گردشگران روسی فراهم میکند. بدین ترتیب، دارندگان کارتهای بانکی روسی میتوانند با نصب اپلیکیشن طراحیشده و استفاده از فناوری NFC، خریدهای خود را در فروشگاههای ایرانی انجام دهند. معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی همچنین درباره مرحله سوم این طرح اعلام کرد: در شش ماه آینده، فاز نهایی پروژه اجرایی خواهد شد که طی آن، دارندگان کارتهای ایرانی نیز میتوانند از پایانههای فروشگاهی در کشور روسیه برای خرید استفاده کنند.
این پروژه در چارچوب توسعه تعاملات بانکی دوجانبه ایران و روسیه، بهویژه در حوزه گردشگری و تجارت خُرد، طراحی و در حال اجراست.
به گزارش پایگاه خبری سربیل مرحله اول طرح اتصال شبکه شتاب ایران به میر روسیه در شهریور ۱۴۰۳ به بهرهبرداری رسید و در آبانماه رونمایی شد. در این مرحله، امکان برداشت وجه نقد (روبل) از دستگاههای خودپرداز روسیه برای دارندگان کارتهای شتاب ایرانی فراهم شد. این طرح گامی مهم در راستای دلارزدایی، تسهیل روابط اقتصادی و گردشگری، و آغاز همکاری یکپارچه اقتصادی منطقهای بود. زیرساختهای این اتصال با تکیه بر توان داخلی و فناوری NFC بومیسازی شد و هشت بانک ایرانی بهطور کامل به این سیستم متصل شدند.
این اتفاق به گردشگران ایرانی امکان خرید و برداشت پول در خاک روسیه را همچون داخل کشور داد. این طرح با بهرهگیری از فناوریهایی نظیر NFC، توکنازیشن و بستر کهربا، زیرساخت لازم برای مرحله دوم یعنی پذیرش کارتهای روسی در فروشگاههای ایرانی را نیز فراهم کرد.
همکاری نزدیک بانک صادرات ایران و VTB روسیه، همراه با تلاشهای فنی مشترک، زمینهساز تسهیل مبادلات ارزی بدون نیاز به پلتفرمهای غربی شده و گامی جدی در مسیر کاهش وابستگی ارزی و تقویت تجارت و گردشگری میان دو کشور به شمار میرود.
کد خبر 6465886 علی فروزان فر منبع : منبع
13th May 25